1 görüntülenme
Edebiyat kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(38.7k puan) tarafından cevaplandı

Alfabeler

Çok çok eski zamanlarda Antik Yunan'dan Rusya'ya giden bilginler Rusya'nın kendi alfabesini oluşturmasına yardım etmişlerdir. Oluşturdukları yeni harfler Rusya'da o günden bu güne kullanılmış, Tolstoy ve Dostoyevski gibi ustaların kalemlerinden hayal güçlerini, edebi yeteneklerini nesillerle paylaşmalarını, bir sonraki nesillere bir hazine bırakmalarını sağlamıştır.

Alfabelerin tarihi çok eski olduğu ve birçok uygarlığa dayandığı gibi, alfabeler toplumda hep aynı göreve sahip olmuştur: kültürü taşımak, nesillerin birbirleri ile iletişimlerini sağlamak. İşte böylelikle Orta Asya'da bulunan Orhun Abideleri bize çeşitli devlet büyüklerinin sözlerini aktarmayı bugün de dahil olmak üzere başarmıştır. Kül Tigin'in hayatını, Kül Tigin'in öğütlerini yüzyıllar hatta bin yıl sonrasına taşımayı başarmıştır.

Alfabeler 

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                                          ALFABELER

 

      Alfabeler yazının bulunması ve bilginin sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlayan şekil ve bu şekillerin bir sistemidir. Alfabeler toplumdan topluma değişiklik göstermektedir. Bu nedenle Dünya üzerinde birbirinden farklı bir bir çok yazı sistemi ve alfabe bulunmaktadır.

    Toplumlar tarafından kullanılan alfabeler toplumların karakteristik yapısını, siyasi yönünü göstermektedir. Bununla birlikte iletişimin çok hızlı olduğu günümüzde yavaş yavaş herkes tarafından kullanılan bir ortak alfabe sistemine doğru bir kayma söz konusudur.

    Dünya üzerinde egemen olan topluların kullandığı alfabeler zaman içinde kullanımı artan alfabedir. Bir Sovyetler Birliği coğrafyasında Kril  Alfabesi kullanılırken şimdi bu coğrafyada Latin Alfabesini dönüş bulunmaktadır.

    Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu yıllarda Arap Alfabesi kullanırken günümüzde Latin Alfabesi kullanmaktadır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...