1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
AYAZI GEÇİRMEK

Bu atasözümüzde daha çok kişilerin zorluklar geçirdiği dönemler ve bu dönemleri geçirmesine yardım eden veya sorun çıkaran insanların asla unutmayacağını ve bunu aklına kazıyarak gerektiği şekilde davranacağını anlatır. Kişiler yaptıkları hataları tekrarlamamak açısından süreçleri çok iyi hafızalarına kazır.

Küçük bir hikaye:

Hayatın içine yeni atılmış araba tamircilik işi ile uğraşan Abdullah usta kendi işinde çok başarılıdır. Başarısı ile müşteri sayısı artmış kazançları arttıkça artmıştır.

Her şey yolunda giderken kaza geçiren Abdullah usta bir anda işini yapamaz duruma düşmüştür. Bu durum tabikii işlerini olumsuz etkilemeye başlamış müşterileri farklı tamirhanelere gitmeye başlamıştır. Bu esnasında kendisi gibi olan motor ustası olan kardeşini dükkanına davet eder. Birlikte çalışmaya başlayıp  süreci normalleştiresiye kadar süreçte maddi kayiplar çoğalmış ödemlerde problemler çıkmaya başlamıştı.

Ödemeleri yapmakta güçlük çekip icralık olduğunda maddi yardım istediği arkadaşlarının kendisine bu konuda yardım etmemesi dolayısıyla tedavisi gecikmiş, dükkanda sorunlar çıkmaya başlamıştı. Bu süreçlerde kardeşi elinden gelen bütün çalışma ile durumu kurtarmaya çalışmış fakat yeterli olmamıştır. Abdullah usta son çare olarak kendisine ait tarlayı satmış sorunları çözmüştü. Tedavisi hızlanmış ve sağlığını kazanabilmişti.

Bu süreçleri nasıl atlattığı sorulduğunda hep kendisine sürekli yardım eden kardeşi için övgü dolu sözler söylemektedir. Kendisi için üzücü olan şeyin yardım istediği arkadaşlarının yardım etmemesinin kendisi çok yaraladığını söylemiştir. Böyle durumlar için bir yerlere birikim yapması gerektiğini fark ettiğini söylemektedir.

Esen kalın
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...