1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

SONBAHAR

                İnsanların sıcak yaz aylarından sonbahara girmeleri sadece mevsimsel olarak olmamaktadır. Aynı zamanda psikolojik , sosyal ve maddi anlamda da bir giriş sağlanmaktadır.

                Sonbaharda insanlar yavaş yavaş kış hazırlıklarını yapmaya başlar. Bu süreçlerde yaptıkları  her türlü davranış kışı hatırlatır.

 Havalardaki soğuma sanki çok ağır bir kış geliyormuş düşüncesini oluşturur. Sonbaharda güneş daha az ısıtır insanın içi hafiften üşümeye başlar. Daha sıkı giyinmeye iter. Alınan her bir çorapta daha kalın olanı almalı mıyım ? sorularının sorulmasına neden olur.

Daha romantik insanlar sonbaharı sevgiliyle ayrılma tablosuna dönüştürür. Her yaprağın düşüşünde yaz aşklarının da unutulması kabul görmeye başlar.  Yani sonbaharı yazdan-sevgiliden ayrılık mevsimi gibi algılayıp düşünür. Bu ayrılıklar için sonbaharlar suçlanır. İçin için bir kızgınlık romantikliğin içine karışır.

Sonbaharlar herkes için başka bir anlama gelmektedir. Bu anlam yüklemeler kişilerin algılayışlarına düşüncelerine göre oluşmaktadır. Bu algılayış farklılığı ise sonbaharı romantik yapar.  Başka biri için çekilmez bir mevsime girme duygusu yaratır.

Zaman zaman olumlu zaman zaman olumsuz algılasak da Sonbahar kendi halinde gelip geçmeye devam eder.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...