1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

ALIŞKANLIK

                Alışkanlıklarımız hayatımızı kolaylaştıran bir yönü vardır.

                Alışkanlık günlük hayatımızda yaptığımızda pek farkına varmadığımız davranışlarımızdır. Yaparken nasıl yapayım? Sonu ne olur? Gibi sorular sormadan rahatlıkla yapmaktayız. Yapmadığımız zamanlarda içimizde nedenini bilmediğimiz bir huzursuzluk oluşur.

                Hayatımızın büyük bir bölümünü  kapsarlar. Büyük travmalarda hayatımızın normale dönmesine yardımcı olurlar. Alışkanlıklarımızı yaptığımız zaman her şey yolundaymış gibi algılarız.

                Alışkanlıklar aynı zamanda uzun süren bir davranış sürecinden sonra oluşur. Her seferinde tekrarlanarak son halini alır. Bu tekrarlanmalar sonucunda bizim için en rahat en güvenli  olan son halini alır. Alışkanlık haline gelen bir davranış bizi bir daha rahatsız etmemeye başlar.

                Günlük diş fırçalama davranışı bir alışkanlıktır. Her yemekten sonra çay içmek alışkanlığın başka bir türüdür. Ders çalışma, konu tekrarı gibi davranışlarda alışkanlık haline gelen diğer davranışlardır.

Alışkanlıkları yapmadığımız zaman içimizden bir ses bir şeylerin eksik kaldığını fısıldar. Hafif bir kaygı oluşturur. Sonra alışkanlığımızı yapar rahatlarız.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...