1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (32.2k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar

 Bir görüşün temellendirilmesi  demek ortaya koymuş olduğumuz düşünce ve iddianın  mantık ve kanıtlar tarafından desteklenmesi ile sağlanır.

Temellendirmenin amacı ortaya koyduğumuz iddianın doğruluğunu kanıtlamaktır. İzlediğimiz yöntem ile bize en doğru gelene ulaşmaya çalışırız.

Temellendirme  kullanıldığı alanlara göre farklı yöntemler kullanır.

Bilimsel alanda: Bilimsel düşüncede ortaya atılan varsayımlar ve önermelerin  temellendirilmesi için deney ve gözlem yöntemleri kullanılır. Bu yöntem sayesinde  olgulara ulaşılarak genel geçer kanunlar elde edilir. Tümdengelim ve Tümevarım yöntemleri kullanılabilmektedir.

Felsefe alanında:Felsefede ise  temellendirmede mantık ve akıl kullanılır.  Felsefe önermelerde bulunurken gözlemleri ve sonuçlarını kullanmaktadır. Bu nedenden dolayı ,Tümdengelim ve Tümevarım yöntemlerini kullanarak varsayımlara ulaşır.

Dini alanda: Dini alanda temellendirme daha çok Allah'ın kitapları ve  Peygamberlerin  yaptıklarına göre temellendirme yapılır. Daha sonrasında bu konuda Alim kabul edilen bilim adamları da zamanla bu temellendirmeler için kullanılmaya başlanmıştır.

Başarılar dilerim.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...