1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (32.2k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

Şair şiirin de: Gurbette yaşadığı acıları, yanlızlığı ve hasretliği anlatmaya çalışmıştır.  Şiirin anlamı ise son  kıtada ortaya çıkmaktadır. Gurbet acılarına rağmen sabrettikçe normalleşir ve gurbet olmaktan çıkar. Gurbet olarak görmezsin. “Gönül sabredince gurbet bulunmaz.”

Birinci kıtasında  memleketinden  bir amaçla başka bir  gurbet ilene geldiği buradaki insanlardan yardım istediği fakat bu yardım isteğinin diğer insanlar tarafından  önemsenmediği, kötü durumda görünmesine rağmen insanların  kendi durumu ile ilgilenmediğinden yakınmıştır.

İkinci kıtasında ise  memleketine yönelik hissettiği hasretliği anlatmıştır.Bu hasretliğin  yaşadığı sorunların üzerine sorun oluşturduğunu  ve insanların  dertlerinin çözümüne yardımcı olmadığından şikayetçi olmaktadır.

Üçüncü kıtasında gurbette  yaşantının zor olduğunu, dertlerinin kendisini yoğun şekilde yaktığını anlatmaktadır.  Diğer insanların yardıma ihtiyacı olan kişilerle ilgilenmediğinden bahsederek şikayet etmektedir.

Dördüncü kıtasında  ise , gurbet yaşantısını sabır ile aşabildiğini, yaşadığı gurbetlik halinin kendisini ne kadar zorlasa da bu zorlukları yenebildiğini , kendinden uzaklaştırdığını anlatmıştır.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...