1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
 
En İyi Cevap

Merhabalar

 

Günümüz dünyasının temel taşlarından birisi enerjidir. Dünya üstünde enerjinin olmadığı bir süreç şu ana kadar yapılmış olan teknolojinin yok olması anlamına gelmektedir.

Enerji çeşitli şekillerde karşımıza çıkabilmektedir. Petrol, doğal gaz, kaya gazı, rüzgar enerjisi gibi doğada bulunan enerji türlerini insanlar kendileri için kullanacak şekle dönüştürmüştür. Bu enerjilerin dönüşüm aşamaları çok zahmetli ve masraflıdır.

Yapılan ağır ve yorucu çabalar sonucunda evimize kadar getirilen ve makineleri çalıştıran enerjiye  elektrik enerjisi demekteyiz. Rüzgarın şiddetini kullanarak rüzgar trübünlerinden  elektirik, doğal gazı kullanarak ısınma ve elektrik enerjisini üretebilmekteyiz. Motorlarımızı çalıştırıp sürebilmek için  petrolün yanma özelliğinden  yararlanarak hareket enerjisi üretebilmekteyiz.

                Farkındaysanız harcadığımız bütün enerjiler direkt bize verilmemektedir. Birçok işlemden geçmekte ve kapımıza kadar getirilmektedir. Bu kadar çabanın sonucunda bizden bu enerjiyi harcarken dikkatli olmamız ve verimli kullanmamız beklenmektedir.

                Aynı eve içinde otururken her odanın ışığını açmamıza gerek yoktur. Tek odada  toplanarak gerekli çalışmalarımızı yapabiliriz. Evde ütülenecek elbiseleri  parça parça değil toplu halde ütüleyebiliriz. Ütünün tekrar tekrar ısınması için enerji harcamış olmayız.

 Dışarıdan alınacak bir malzeme için hemen arabamıza atlamamıza gerek yoktur çünkü yürüyerek  ihtiyacımızı alabiliriz.

 Kışın ısınmak için kullandığımız kaloriferlerimizin bakımını yaptırarak ısı enerjisinin daha iyi yayılmasını sağlayabiliriz. Soğuk havalar dışındaki zamanlarda kalorifer ısımızı hep aynı seviyede tutabiliriz.

                Kapımıza kadar getirilen enerjilerin kullanımında dikkatli olmamız masraflarımızın azalmasına yardımcı  olacaktır. Kendi masraflarımızı azaltırken aynı zamanda ülke ekonomisine görünmeyen bir destek sağlamış oluruz.

               

Başarılar dilerim.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...