1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı
 
En İyi Cevap

Merhaba
 

  • Tasdik kelimesinin sözlük anlamı: Onaylamak, doğrulamak 
  • İkrar kelimesinin sözlük anlamı : Saklamayıp açıkça söylemek 

İslam dininde bir kişinin Müslüman olabilmesi için önce Allah'ın varlığına, birliğine ve Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna kalben iman etmesidir. Bunu yaparken ise kalbinde, içinde hiçbir şüphe bulunmamaktadır. Biliriz ki, kalben tamamen iman etmeyen bir kişi Müslüman olamaz.

Allah'ın birliğine ve Hz. Muhammedin onu elçisi olduğuna iman eden kişinin bunu dili ile söylemesi gereklidir. Bunun için Kelime-i Şehadet getirmesi gereklidir. Yani, inandığı şeyi kendi ağzı ile ifade etmelidir, Kelime-i Şehadet şeklinde belirtilen Müslüman olmanın  gerekliliğini yapmalıdır. 

Tabii ki de sadece Kelime-i Şehadet getirmek ile müminlerin, Müslümanlar'ın sorumluluğu bitmez. Allah'tan gelen bütün emirlerin ve yasakların koşulsuz olarak kabul edilmesi gereklidir. Helal kabul edilenlere izin verildiği ve haram kabul edilenlerden uzak durulması gerektiğini asla unutmamalıdır, buna göre yaşamını düzenlemelidir. Eğer herhangi bir tereddüt olduğunda imanımızda bir eksiklik vardır. Yani kısaca imanımız kalbimizde olduğu gibi dilimizde de olmalıdır.

Bir sorumuz olduğunda Kur'an-ı Kerim, hadisler gibi çeşitli dini kaynaklar ilk bakacağımız yerler olmalıdır. Böylece aklımızdaki soru işaretlerini giderebilir ve daha iyi bir kul olabiliriz.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...