1 görüntülenme
Atasözleri ve deyimler kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

Öncelikli olarak atasözümüzü anlatmak istediğini kısa ve öz şekilde ifade edelim. Az veren insanların genelde ellerinde daha fazla bulunmadığı için kendilerinden fedakarlık yaparak verirler. Ellerinde fazla imkan bulunan kişiler birilerine yardımcı olurken genel anlamda ellerinde bulunanlardan fedekarlık yapmaktadır.

Daha farklı şekilde açıklamaya çalışacak olursak;

Fakir bir insanlar maddi olanaklarını güçlendirmek için çok fazla çalışmak durumunda kalır. Bu çalışma esnasında genelde kendi sağlığından ve zamanından fedakarlıkta bulunmaktadır. Bu durumda olan insanlar sahip olduklarından vazgeçerken genelde daha çok zorlanırlar. Zorlanmalarının nedeni ise onu elde etmek için harcadıkları zaman ve saglıklarıdır.

Zengin insan için kazanma şartları daha farklı olduğu için zaman ve sağlık açısından fakirlere göre daha avantajlıdır. Eğer kendilerinden bir konuda yardım istendiğinde gerek mal ,para veya bilginin paylaşımı noktasında fakirlere göre daha rahat karar verirler. Çünkü zenginler için eksilen genelde var olan mal,paradır. Bu onun için sorun olmayacaktır.

Başarılar dilerim
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...