1 görüntülenme
Arkadaş davranışları hakkında sorular kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba

Jest insanların konuştuğu sırada duygularını ve sözlerini daha iyi anlatmak için yapılan el, kol ve vücut hareketlerine denir.

Mimikler insanların duygularının yüzde ifadesi kaşlar, gözler, ağız, burun kullanılarak yapılan ifadelerdir.

Jestler ve mimikler insanların duygularını ve düşüncelerini daha iyi anlatmak için kullanılır. Jestler ve mimikler duygularımızı daha iyi ifade ederken konuştuğumuz ile mimiklerimiz birbirini tamamlamalıdır. Söylediğimiz sözler ile mimiklerimiz birbirini tamamlamalıdır. Dramatik bir olayı anlatırken yüzümüzde oluşan gülümseme ya da kahkaha anlattığımızın inanırlığını azaltmaktadır. Dramatik olay anlatırken yüzümüzde oluşacak olan üzüntü ifadesi daha iyi anlatmamızı ve bizi karşımızdaki kişilerin bizi daha iyi anlamasını sağlar.

El kol hareketleri ise anlattığımız olayların insanlar tarafından daha iyi anlamasına yardımcı olur. İnsanların beden hareketleri insanların psiklojisinin dışa vurumu olduğu için insanları vücut hareketleri ile neler hissettiğini anlarız.

Günümüzde beben dili ile insanların insanların neler düşündükleri üzerine araştırmalar vardır. Beden diline göre karşıdaki kişilere davranmak için yeni yöntemler aranmaktadır.
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...