1 görüntülenme
Arkadaş davranışları hakkında sorular kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba

En ünlü jest tepkimiz baygın baygın bakmak jestidir. Karşılıklı konuşma anında kafamızı geri çekip karşıdaki kişiye baygın şekilde bakılır. Bu tepki ile karşımızdakini anlamaya çalıştığımızı hissettirmiş oluruz. Aynı durumda kafamızı yana doğru eğdiğimiz anda karşımızda konuşan kişiye karşı inanmadığımızı ifade etmiş oluruz. Bu durumda karşıdaki kişi sizi daha çok ikna etmeye çalışır.

Konuşma anında karşıdaki kişi ağzı ile çok oynuyorsa büyük bir ihtimal yalan söylemektedir. Ama yine de tek veriye göre karar vermeyiniz derim.

Konuşma anında gözlerini sizden kaçırıyor olması kişiniin  yalan söyleme veya nevrotik kişilik bozukluğu yaşıyor olma olasılığı vardır.

Eğer bir sorgulama esnasında karşınızdaki kişi gözlerinize dik dik bakıyorsa size meydan okuyordur. Eğer yalan söyleyip söylemediği ile ilgili şüpheniz varsa dikkatli karar verin derim. Bu şekilde davranan kişinin doğru söylediğinden şüphelenmenizi tavsiye ederim.

Konuşurken karşıdaki kişinin söylediğini anladığınız gibi olup olmadığını anlamak için anladığınızı tek tek ifade edip bunu mu demek istedin diye mutlaka sorun.  Aradaki iletişim bozukluğunu engellemiş olursunuz.

Arkadaşınızla konuşurken anlatılanlarda boşluklar varsa kendinizi bu boşlukları doldururken bulursunuz. Bu boşlukları doldurmak ilişkiler için tehlikeli sonuçlar doğurur. Boşluk doldurduğunuzu yakaladığınız andan itibaren kendinizi durdurmanız gerekmektedir.  Kendinizi durdurduktan sonra daha çok soru sorarak boşlukları ortadan kaldırmaya çalışmak gereklidir.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...