1 görüntülenme
Arkadaş davranışları hakkında sorular kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba

Sevgi Üzerine

Anne babanın sevgisi konusunda zaman zaman şüpheye düşüyorsanız korkmanıza gerek yoktur. Sizin gibi bunu hisseden sizden önce  milyarlarca insan olmuştur yaşadığınız bu günlerde  vardır ve gelecekte de olacaktır.

Anne-Babamız tarafından sevildiğimizi nasıl anlarız?

Öncelikle size karşı duygularını gösteremiyorlar ise onları kesinlikle suçlamayınız. Muhtemelen onlarda anne babaları tarafında kendilerine gösterilemeyen bir sevgi ile yaşamışlardır. Sevgiyi gösterme becerisi küçük yaştan itibaren anne baba tarafından örnek olarak öğretilir. Bunu bilinçli yapmadıkları için çocuklarına sevgiyi yaşatarak ve yaşayarak göstermenin yollarını öğretmiş olurlar. Eğer böyle bir aileden gelmiş iseniz şanslısınız demektir.

Anne babamızın bize sevgisini göstermiyor olması veya gösteremiyor olmasının temel sebeplerinden biri bunu nasıl yapacağını bilemiyor olmasıdır. Yani sevgisini size nasıl göstereceğini bilemez. Saçına mı dokunsa, seviyorum dese mi, yeni bir şeyler alsa mı ?Karar veremediği gibi bunların kendi duyguların tam anlatamadığını hisseder ve vazgeçer.

Duygularını açığa çıkarmanın zayıflık olacağını düşünerek kendilerini ifade etmekten kaçabilirler.

Sevgisini gösterirse diğer çocuklarının alınacağını düşünüyor olabilir. Bu durumda herkesten uzak durarak bunu çözmeye çalışırlar. Bu tür anne babalar çocuklarında yaşayamadıkları çocuk sevgisini torunlarında yaşamaya çalışır. Anne-baba ile dede-büyükanne çocuğun eğitiminde çatışma yaşamasına neden olmaktadır.

Anne babanın dışarı çıkarken size yağmurluğunu al, aman kızı dikkat et , oğlum arkadaşlarını iyi seç gibi söylemleri her ne kadar müdahale gibi görünse de aslında anne babanın Seni seviyorum oğlum /kızım demesinin başka bir yoludur. 

Anne babanız kendinizi korumanız, geleceğiniz ile ilgili ders çalış, kitap oku, soru çözdünmü gibi söylemleri  Seni seviyorum oğlum/kızım demenin başka bir şeklidir.

Hasta olduğunuzda  ilk yanınıza gelenler anne ve babamızdır. Sizlere bir şeyler olup olmadığı ile ilgili korkularını ve kaygılarını hemen görürsünüz. Bu sizi sevdiklerinin en *** göstergesidir.

Dikkatsizliğimizden dolayı küçük bir kaza geçirdiğinizde eve dönüşünüzde önce bir yerinizde yara olup olmadığına baktıktan sonra  bir şey olmadığını görünce  rahatlayan annenin (tarafımdan kabul edilmese de) oğlunu /kızını döven annenin davranışı sevginin başka bir göstergesidir.

Ve içten içe biliriz ki daima var olan bir duygumuz vardır. Annemiz ve babamız tarafından sevildiğimize olan inancımız. Bu duyguyu kaybetmemeniz dileklerimle.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...