1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(38.7k puan) tarafından cevaplandı

Bugünün küçükleri yarının büyükleridir çünkü bugün çocuk olan kişiler yarın büyüyerek yetişkin olacaklardır. Bu durumda bugünün çocuklarına davranışlarımız, verdiğimiz eğitim, kültür gibi birçok etmen onların kişiliğini etkileyeceği gibi bu durumda geleceğin yöneticilerini, gelecek konusunda söz sahibi olan insanları belirleyecektir.

İşte bu yüzden çocuklara verilen eğitimler anlayışı, kültür bilincini aşılama ve kültürel farklılıklara saygı gösterme odaklı olmalıdır. Çocuklar oyuncaklarını paylaşmayı öğrenmeli, birlikte yardımlaşarak sorunları çözmeyi öğrenmeli, birlikte sunumlar yaparak kendilerini dayanışma içinde ifade etmeyi öğrenmelidirler. Birbirlerinin hatalarına gülmek değil, anlayış gösterip hataları birlikte düzeltip birlikte gelişmeyi amaçlamalıdırlar.

İşte bu yüzden aile, kültür, eğitim gibi birçok konuda yarının liderlerini geliştirecek olan toplumda bugünün düzenini kuran insanların katkısı gerekmektedir. Bu şekilde çocukların en iyi şekilde bilgiyi öğrenmesi, bilgiyi öğrenme yollarını keşfetmesi ile özgür bireyler olmaları sağlanmalıdır. Bu şekilde hem ülkelerine hem de dünyaya yararlı vatandaşlar yetiştirerek daha güzel dünya oluşacaktır çünkü geleceğin liderleri böyle başarılı bir yoldan, eğitimden geçmiş olacaktır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...