1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                                                       AZİZ ATATÜRK

  •  Atatürk'ün benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Sen bize  bu söz ile seni anlamamız ve senin yolundan gidebilmemiz için ne gibi hedeflere yönelmemiz gerektiğini söylüyorsun.
  • 10 Kasım 1938 tarihinde bize söylediğin gibi toprak oldun ve bu dünyadan ayrıldın. Bizim görevimiz işte o andan itibaren başladı. Seni anlamak, senin fikirlerini yaşatmak ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak için bize verdiğin görev başladı.
  • 10 Kasımlar bizim için matem günleri değil, senin hatıranı tekrar tekrar anmak, hatırlamak ve bize vermiş olduğun bu görev uğrunda neler yaptığımızı ve daha neler yapmamız gerektiğini sorguladığımız gündür.
  • Bize bıraktığın bu vatanı korumak bu devleti yüceltmek için daha çok çalışmak gerektiğini ve senin sadece bize güvendiğini bunu da " Ey Türk gençliği birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini korumak ve muhafaza etmektir." sözüne layık gençler olmak için elimden geldiğinden daha fazla çalışmak için ne yapmam gerekiyorsa yapacağıma söz veririm.
  • Rahat uyu Atam biz Türk gençliği var oldukça Türkiye Cumhuriyeti de var olacaktır.

                               Ruhun Şad Olsun

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...