1 görüntülenme
Sosyal Bilgiler kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

KAHRAMANLIK VE VATAN

                Vatan ile kahramanlık kavramlarının iç içe geçtiği dünya yüzeyinde tek bir millet vardır. Bu millet vatan için en güzelinden can vermeyi bilen Türk Milletidir.

                Vatan kavramının vücut bulmuş halidir milletimiz. Çünkü vatan için çok canlar çok kahramanlar vermiştir. Her  kahraman toprağa düştüğünde orası artık kalanlar için vatan toprağıdır.  Bu yüzdendir yüzyıllardır Anadolu biz Türkler için vatandır.  Malazgirt savaşı ile başlayan Anadolu vatanlaştırma çabamız kurtuluş savaşı ile zirveye taşınmıştır. Günümüzde hala vatanımızı korumaya çalışan kahramanlar sayesinde bu vatan yapma çabamızın hala sürdüğünü görmekteyiz.

                Milletimizin yaşamış olduğu işgal girişiminin acısı hala yüreklerimizi yakmaktadır. Kurulmuş olan bir imparatorluğumuz parçalanmış son kale olan Anadolu işgal edilmeye başlamıştı. Bu noktada son kale olan Anadolunun has evlatları kurtuluş savaşını vermiştir. Kurtuluş savaşında binlerce vatansever kahraman can vererek bu milletin son kalesini kimseye teslim etmemiştir.

                Kurtuluş savaşı ve sonrasındaki bilinçlenme ile birlikte Anadolu’nun tek vatan olduğunu benimseyen milyonlarca genç yetişmiştir. Milyonlar vatanlarının tehlikede olduğunu fark ettiği anda canlarını seve seve vermeye hazır halde beklemektedir. Çünkü bun gençler vatanın nasıl vatan yapılacağını kahraman Türk Milletinden ve atalarından öğrenmiştir.

                Yine vatan tehlikeye girdiğinde kahramanlar yollara düşecek ve gerektiğinde can vererek bu vatanı tekrar kendine vatan yapacaktır.

Başarılar dilerim.

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

        KAHRAMANLAR VATANI

        Dünya yüzeyinde bütün milletlerin belirli bir özelliği vardır. Bu özellikler millet olma karakteristik özelliği olarak bilinmektedir.

        Türk milletinin karakteristik yapısında vatan sevgisi ve kahramanlık temel karakterdir. Bu karakterden dolayı yaşadığı her yer Türk milleti için vatan olmuştur. Yaşadığı yer için eğer kahramanca çarpışmış kanını dökmüşse orası Anavatan olmuştur. Anavatandan Türk milletini çıkarmak ise imkansızdır.

        “Benden herşeyi isteyin vereyim ama vatanımdan bir karış toprak vermem “ diyen bir ataya sahip olan bu millette vatan anlayışı daima en önemli kavramdır.

        Mülteci durumuna düşmemiş olan tek millettir Türk milleti.

        Vatan için canından vazgeçmiş milyonlarca Türk evladı Anadolu’yu bizlere vatan yapmıştır.

        Günümüzde vatanı olmayan milletlerin nasıl yok olduğunu canlı şekilde görmekteyiz. Bu durum vatana nekadar çok sahip çıkmamız gerektiğini bizlere göstermektedir.

        Vatana sahip çıkma sevdası ile yiğitlerimiz Karabağda, Libyada, Suriyede, Kuzey Irakta ve birçok yerde kahramanlıklarına devam etmek ve canlarını vermekteler.

        Canını veren bütün şehitlerim bu vatan sizden razı, bu millet sizden razı vede sizde bu vatandan ve milletten razı olun.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...