1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

Seyit Ali ÇABUK diğer bilinen adı ile SEYİT ONBAŞI Çanakkale Savaşında düşmana dur diyenler arasında efsane olanlardan biridir. Çanakkale Savaşının diğer efsaneleri arasında Yahya Çavuş, Nusret Mayın Gemisi ve Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Paşa dır.

Seyit Onbaşı zor durumda insanların olağanüstü olayları nasıl gerçekleştirdiğinin en büyük kanıtlamıştır. Kimine göre 215 kg kimine göre 275 kg mermiyi elleri ile taşıyarak topun namlusuna koymuş ve ateşlemiştir. Bu olay tek bir kere değil tam üç kez tekrar etmiştir. Attığı mermiler ile İngiliz Savaş gemisini yaralayan ve Nusret Mayın gemisi tarafından gizlice yerleştirilen mayına da çarpınca Ocean zırhlısı boğazın serin sularına gömülmüştür.

Tabyaları susturduklarını sanan düşman gemileri gelen bu top atışlarından korkmuşlar ve batan gemileri bırakarak geri çekilmişlerdir. Seyit Onbaşı ve Nusret Mayın gemisi düşmanın denizden Çanakkale Boğazını geçmesine  izin vermemiştir. İtilaf Devletleri bu sefer karadan geçmek için yola çıktıklarında karşılarına Yahya Çavuş ve Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Paşa çıkmışlardır. Onlar da karadan geçmesine izin vermemiştir.

Seyit Onbaşı ve Nusret Mayın Gemisi  Çanakkale Savaşının kaderini değiştirmiştir. Savaş denizden karaya dönmüştür.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...