1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

KİLİM DESENLERİ

Kilim bilindiği gibi ilmik ilmik dokunur. Birçok ilmiğin yan yana gelmesi birlikteliği oluşturur. Bu ilmilerin renkli olması desenlerin meydana çıkmasını sağlar.

Kilimin desenlerini oluşturan renkler ne kadar farklı olsa da aynı hedef için yan yana getirildiğinde göz alıcı bir kilime dönüşebilmektedir. Bu aynı zamanda bizim toplumumuz içinde geçerlidir.

Kilim ile toplumumuz arasındaki benzerliği inceleyecek olursak, öncelikle toplumumuzda çok farlı kültürlere sahip topluluklar bulunmaktadır. Çok farklı ırklar bulunmaktadır. Çok farklı diller konuşulabilmektedir. Bütün bu farklılıklara rağmen Türkiye gibi bir vatanımızda birlikte yaşama isteği birliktelik zeminimizi oluşturur.

Vatanımızda birlikte yaşama zemini birçok farklılıkların yan yana gelmesini sağlamaktadır. Yan yana gelen farklılıklar ise dünyanın gıpta ile baktığı bir Türkiye’yi oluşturmaktadır. Çünkü farklılıklarına rağmen birlikte yaşamayı isteyen toplum sayısı dünya yüzeyinde çok azdır. Türkiye ise bu konuda örnek gösterilen bir ülkedir.

Farklılıklarımıza rağmen vatan kavramı üzerinde birlikte yaşayabilmemiz bizi bir kilim gibi göz alıcı yapmaktadır.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...