1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                                                     DİLİN ÖNEMİ

  • Dil insanların duygu, düşünce ve ihtiyaçlarını söylemek için kullandıkları sesli ve yazılı olarak anlatabildiği karşısındakine aktardığı ortam olarak tanımlanır. Dilin kendi kuralları vardır.
  • Dilin var olmasını sağlayan o dili konuşan insanlardır. Diller  onu konuşanlar sayesinde varlığını korurlar ve yaşatırlar. Dünya üzerinde toplumların, milletlerin birbiri ile olan iletişimi fazlalaşınca birbirlerine üzerindeki etkileri de artmıştır.
  • Dünya üzerinde siyasi veya ekonomik olarak etkin olan milletler diğer milletler ve ülkeler üzerinde etkin bir hal almaktadır. Bu etki aynı zamanda dil üzerinde de  görülmektedir. Dünya üzerinde etkin olan diller karşısında kullanımı azalan diller zaman içinde yok olmaktadır.
  • Dil toplumları bir arada tutan ve diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliklerden biridir. Kendi dilimizi koruyamadığımız zaman başkalarının dillerini ve yaşayışlarını ve inançlarını kabul ederiz  ve kendi benliğimizi kaybederiz. Kendi benliğimizi kaybettiğimiz zaman ülkemizde kaybederiz.
  • Dilini kaybedenler kendi benliğini ve ülkesini kaybeder. Artık kendi dili olmayan. Bir devletin ve milletin varlığının en büyük özelliği dilidir. Dilini kaybeden başka milletler tarafından yönetilmeye mahkumdur.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...