1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                            İnsanların Yaşamlarındaki En Büyük Zenginlik

  • İnsanların hayatlarındaki en büyük zenginlik ne para, ne şöhreti ne evlat, ne maldır. İnsanların hayatlarındaki en büyük zenginlik sağlıkları dır. Sağlık insan vücudunun her hangi bir rahatsızlığı, eksikliği, herhangi bir sağlık sorun olmadan yaşamına devam etmesidir.
  • Sağlında bir problemi olan insanların yaşama arzuları ve isteklerinde bir gerileme olur. Her istediğini yapma gibi bir lüksü olmaz. Her zaman belli kısıtlamalar içinde bulunur. Bu nedenle normal bir yaşantısı olamaz.
  • Sağlıklı olmayan insanların yaşamdan aldıkları tatlarda da  sınırlama olur. Örneğin kalbi ilgili problemi olan insanların üzülmemeleri, heyecanlanmamaları ve fazla fiziksel aktivite yapmamaları gerekir. Bu gibi kısıtlamalar ister istemez insanların hayatlarını sağlıklarına göre ayarlamaları gerekmektedir.
  • Ya da akıl sağlığında problemi olan ve akıl sağlığı yerinde olmayan insanları bir inceleyelim. Ne yaptıklarını, nasıl bir hayat yaşadıklarını kontrol edemezler. Hayat onlar için çok anlamlı değildir.
  • Verdiğimiz örnekleri de değerlendirdiğimizde paramızın, şöhretimizin ve malımızın olamamasının çok önemi yoktur.Unutmayalım ki " İnsanlar para kazanmak için sağlıklarını kaybederler. Fakat kazandıkları paralar ile kaybettikleri sağlıklarını geri alamazlar."

           Sağlıklı ve mutlu bir hayat dileğiyle.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...