1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

Yalnızlık durumu bencil insanın iç dünyasının davranışlarına  yansımasının sonucudur.

İnsanlar toplum içinde yaşayan varlıklardır. Yaşantıların sürdürebilmek için daima başkalarına ihtiyaç duyarlar. Yani toplum içinde yaşamak zorunda olan bir canlıdır. Toplum veya grup içinde yaşamaya başlayan bir insan aynı zamanda kendi istek ve düşüncelerini grubun istediği doğrultuda şekillendirerek tekrar kendisi için önemle hale getirmektedir.

Bencil insanlar ise grup içinde uyumsuzluk gösterir. Grubun kendi isteklerine uyması gerektiğine yoğun şekilde inanırlar. Grubun onun isteklerini yerine getirmek gibi bir mecburiyeti varmış gibi düşünür ve isterler.

Bencil insanların arkadaşlık ilişkileri de aynı doğrultuda gitmektedir. Yani arkadaşı bencin insanın bütün isteklerine uymak zorundadır. Onu her zaman onaylamak durumundadır. Onaylamaz veya isteklerini yerine getirmezse kavga sebebidir.

Grupların veya arkadaşlarının kendi isteklerine göre yaşamasını istemesi kişiler ve gruplar tarafından tolere edilebilmektedir. Zamanla bu tolere olayı bencil insanın kendi başarısı gibi algılamasından dolayı kişiler arası ilişkilerde sorunlar yaşanmaya başlar. Grup veya insanlar en son noktada grup içinden bencil kişiyi dışlayarak grubun huzurunu sağlar.Kişiler bencil insanları kendilerinden uzaklaştırarak kendi iç huzurlarına ulaşırlar.

Kişileri kendi isteklerini yerine getirmekle görevliymiş gibi düşünen bencil insanlar daima hep yalnız kalır. Çünkü insanlardan farklı olmak onlardan üstün olmak gibi bir düşünce ile hareket ettikleri için anlaşılamazlar. Anlaşılamaması onu daha çok marjinal davranışlara yönlendirir. Marjinalleştikçe yalnızlığı artar.

Esen kalın..
(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

BENCİLLİK

        İnsan bireysel bir yapıya sahip olmasına rağmen diğer insanlara ihtiyaç duyar. Bu diğer insanlara ihtiyaç duyması durumu da onu sosyalleşmeye zorlamaktadır.

        Sosyal çevre içinde olmak ise daha çok karşılıklı anlayış, özveri  ve grup ilişkisinin güvenli olması ile devam edebilmektedir. Bu nedenden dolayı grup ilişkileri çıkarcılığı, bencilliği belli bir orana kadar görmezden gelebilmektedir. Fakat bu oran arttıkça kişi grup içinde yalnızlaşmaya ve dışlanmaya başlar.

        Bencil kişi sadece kendini düşündüğü için diğer insanların kendisi ile temas  kurmasını engelller. Bu temas gerek güven, gerekse sevgi üzerine dahi olsa onlara karşı bir sınır koyar. Sınırlarının geçilmesine izin veremez. Bütünü ilişkilerini bu sınırın dışında tutar. Kendi çıkarları için zaman zaman iyi ilişkiler kurulmuş gibi görünmekle birlikte aslında kurulan hiçbir şey yoktur.

        Kendi çıkarları için ilişkileri yönlendirmeye başladığı andan itibaren yalnızlaşmaya başlar. İçin için yalnız olduğunun farkındadır. Bu farkındalıktan dolayı duvarlarını daha kalın örerek yalnızlığını daha da arttırır.

        Örülen duvarlar bencil insanın en güvenli ortamlarda dahi sürekli olarak yalnız olduğunu hissetmesine neden olur.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...