1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

KAVRAMLAR

İman kelimesinin sözlükte karşılığı : Bir kişiyi söylediği sözde tasdik etmek, doğrulamak, söylediğini kabullenmek, gönül huzuru ile benimsemek, karşısındakine gü­ven vermek, güvenlikte olmak, şüpheye yer vermeyecek biçimde içten ve yürekten inanmak olarak tanımlanmaktadır.

İslamiyette iman  Allah'ın varlığına, birliğine ve Hz. Muhammed'in onun elçisi olduğuna kalben inanmak ve bunu dili ile söylemektir.

İbadet kelimesinin sözlükte karşılığı : Bizi var eden yüce yaratıcının emirlerini yapmak, yasaklarını çiğnememek, ona karşı olan sevgimizi, saygımızı, şükrümüzü yapmak bunu göstermek için yaptığımız hareket ve davranışlardır.

İhlas kelimesinin sözlükte karşılığı : Arınmak, temizlenmek, içtenlik  olarak tanımlanmaktadır. İslamda ise yapılan ibadetlerin riyadan, çıkardan ayrılıp sadece Allah'ın rızasını düşünerek yapmak. 

Sünnet Kelimesinin sözlükte karşılığı : Hz. Muhammed tarafından yapılması söylenen ve uyulması gereken kurallar, davranışların bütününe denir. Herhangi bir konuda tereddüte düşüldüğü zaman Kuran-ı Kerime bakılır. Kuran-ı Kerim'de bulunmazsa sünnetlere bakılır.

Amel kelimesinin sözlükte karşılığı : Bir kişinin dini emirler uyarınca yaptığı işler ve yerine getirdiği görevlerdir. Amellerimiz daima niyetlerimize bağlıdır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...