1 görüntülenme
Sosyal Bilgiler kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

Moğollar ve Anadolu

 Cengiz Han'ın kurduğu Moğol İmparatorluğunu en güçlü olduğu zamanlarda Anadolu Selçuklu Devleti tahtında bulunan Alaattin Keykubat Moğol tehlikesine karşı bir çok önlem aldı. İttifaklar kurdu.

Alaattin Keykubat'ın ölümü üzerine Moğolların Anadolu üzerindeki baskıları arttı. Cengiz Han'ın ölümü üzerine bölünen imparatorluktan torunu olan Hülagu Han'a İran, Irak, Suriye, Mısır, Kafkasya ve Anadolu’yu yönetmek düşmüştür.

Moğolların Kösedağ Savaşı ile başlayan Anadolu işgali Anadolu için büyük bir yıkım olmuştur. Anadolu Selçuklu Devleti tarafından kurulan bütün sistem bozulmuştur. Asker sistemi, tarım, ticaret büyük yaralar almıştır. Bilim, eğitim ve sanat talan edilmiştir. Kitapların çoğu yakılmıştır.öldürülmüştür. Anadolu 100 yıl geriye gitmiştir. Halk üzerine getirilen ağır vergiler yüzünde perişan bir haldedir. Anadolu'da isyanlar çıkmaya başlamıştır.

Anadolu birliği bozulmuştur, İstanbul'un fethi gecikmiştir. Bizans İmparatorluğunun yaşam süresi artmıştır. Anadolu tekrar imar edilmek zorunda kalacaktır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...