1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                                         ZARURİ BİLGİ

  • Yaşamını sürdürmek, bir iş yapmak, bir konu hakkında konuşmak için insanların bilmeleri ya da öğrenmeleri gereken bilgilere zaruri bilgi adı verilir. 
  • Zaruri kelimesinin sözlük anlamı ise kesin olarak  olması gereken, mecburi, zorunlu olarak tanımlanmıştır.
  • Zaruri bilgi konusuna bir örnek verelim. Bir kişi bir iş yapmaya karar verir.Bu yapacağı iş konusunda  en az bilmesi gereken bilgi zaruri olanlarıdır. İş hakkında, malzemeler hakkında, pazar hakkında, çalışacak adamlar hakkında bilgi öğrenmek zorundadır. Bu bilgiler zaruri bilgilerdir. Bu bilgileri öğrenmeden bu işi yapamaz.
  • Aynı zamanda iş hakkında bilgi edinirken, bu işin kurallarını yapılması gerekenlerini, dini açıdan bu işin yapılıp yapılamayacağını, yapılır ise nasıl yapılabileceğini de öğrenmek zorundadır.
  • İki genç evlenmeye karar verir. Bu iki gencin evlenebilmesi için bilmeleri gereken bazı bilgiler ve kurallar vardır. Bu bilgileri öğrenmeden bu iki kişi evlenemez. Resmi nikah işlemlerini yapmaları gereklidir. Aynı zamanda evlenmek için gereken prosedürleri yapmak zorundadırlar. Dini olarak evlenebilmeleri için bilmeleri gereken konuları ve kuralları öğrenmeleri gereklidir. Bu bilgiler evlenmek için gerekli olan zaruri bilgilerdir.
  • Bir konu hakkında fikir yürütmek ve konuşma için o konunun temellerini ve kurallarını bilmemiz gereklidir. Bilmediğimiz konularda konuşmak ve fikir yürütmek lüzumsuzluktur.
  • Sonuç olarak zaruri bilgiler bilmemiz gereken bilgilerdir.
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...