1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

ÇOCUKLUK HASRETİ

                Biz insanları zaman zaman doğduğu büyüdüğü yerlerden uzaklaşarak başka yerlere gitme durumları olmaktadır. Gidişlerimiz çeşitli sebeplere dayanabilmektedir. Kimisi hayatının aşkı için evlenip gidebilirken kimisi ise geçimini sağlamak için gurbet yollarına düşer.

                Bütün ayrılıklar kimden yapılmaktadır. Doğduğumuz büyüdüğümüz topraklardan, yani ana-babamızın bizi büyüttüğü yerlerden dışarıya doğru olur. Doğduğumuz büyüdüğümüz yerler daima güzeldir. Çünkü çocukluğumuz çoğunlukla güzel geçer. Sorunların olmadığı sürekli oyunların peşinde koşulduğu zamandır. Yani hayatımızın en güzel çağlarıdır. En güzel çağlarımız aynı zamanda huzurlu olduğumuz dönemleri de kapsamaktadır. Peki bütün bunlar nerde yaşanmıştır. Memleket dediğimiz yurdumuzda yaşanmıştır. Aynı ülke içinde kalırsa orası bizim köydür. Ülke dışına çıkarsak geride bıraktığımız toprak parçası anavatandır, memlekettir.

                Güzel geçen çocukluğun yaşandığı yerler özgürlüğümüzü en çok hissettiğimiz yerlerdir.  Kendimizi en fazla memleketimizde, köyümüzde güvende hissetmişizdir. Zamanla büyüyüp hayatın içine atıldığımız zaman bakış açımız, hissettiklerimiz değişmeye başlar.  Daima çocukluğumuzdaki o keyifli zamanların keyifli tatlarını arar dururuz. Ama hiçbir zaman bu tada ulaşamayız.

                Gittiğimiz yerlerde her şeylere sahip olsak dahi daima içimizde bir yerlerde küçüklüğümüzü arar  dururuz. Çocukluğumuzun tatlarını keyiflerini yakalamaya çalışırız. Daima bir şeylerin eksik olduğunu hissederiz. Birde iç huzursuzluğumuz biraz artmaya görsün en güvenli olduğumuz dönemdeki yerlerimizi ararız.

                Hep büyüklerin köylerine dönüp orada yaşam sürmek istemesi , küçüklüğündeki o güven ve mutluluğu arama isteğinin kalıplaşmış halidir. Herkes anayurda döndüğü zaman o mutlu zamanların tekrar ortaya çıkacağına olan inancıdır.

                Bu köye dönüş düşüncesi aslında kişinin iç dünyasında huzuru aramasıdır. Yani kişi hayatın boyunca her şeye ulaşmış olsa dahi, içindeki küçük kuş daima o çocukluğunu arar durur.  Bu yüzden “kuşu altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş” sözü kullanılır. Küçük kuş kişinin kendi çocukluğudur, iç dünyasıdır. Vatan ise doğduğu büyüdüğü ana yurdudur, köyüdür, mahallesidir.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...