1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(38.7k puan) tarafından cevaplandı

                    BARIŞ İLE YAŞAMAK

Barış içinde yaşamak gereklidir, bu topraklarda, şu topraklarda, o topraklarda. Bu insanlar için, şu insanlar için o insanlar için barış gereklidir. Sadece insanlar arasında gerekli değildir barış, insanlar ve doğa arasında, insanlar ve hayvanlar arasında da gereklidir. İnsanlar doğaya, hayvanlara saygı göstermeye başladığında barış içinde yaşamak mümkün olacaktır.

Barış içinde yaşadığımız zaman ülkeler birbirleri ile nükleer yarışa değil, eğitim üzerinden yarışa, kim daha çabuk yoksulluğu bitirecek diye yarışa girecektir. Kim daha fazla fabrika kurup doğayı kirletecek diye değil, daha fazla okul açarak kim daha fazla insana ulaşacak diye yarışacaktır. Bu yarışı koşmak için tüm ülkeler çaba gösterecektir, işte böylelikle eğitim ve anlayış artacaktır. Herkesin yaşam koşulları, kaliteleri artacaktır.

İnsanlar toplumun parçası olmaktan gurur duyacak, topluma katkı yapmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Kimseyi din, dil ya da ırklarından dolayı yargılamayacak, herkesi farklılıkları ile seveceklerdir, kabul edeceklerdir. Toplumun her parçasının bir mozaik olduğunu ve aslında hepimizin farklılıklarımızla güzel olduğunu anlayacaklardır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...