1 görüntülenme
Fen Teknoloji kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu
A) Ağırlık-Yerçekimi

B) Dinamometre-Kuvvet

C) Kütle çekimi -Su direnci

D) Kütle- Kilogram

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

Sorunun cevabı: C şıkkıdır.

a) Ağırlık ile yer çekimi arasında bağ bulunmaktadır.  Ağırlık  cisimlerin kütlelerine yönelik olarak dünyamızın oluşturmuş oldu yerçekimi sonucunda ortaya çıkan bir sonuçtur. Yani kütleye uygulanan yerçekimi kuvvetine ağırlık demekteyiz.

b) Dinamometre ile kuvvet arasında bağ bulunmaktadır. Kuvveti ölçmek için dinamometre kullanmaktayız. Dinamometreye kuvvet ölçer ismi de verilmiştir. Dinamometre yayların esnekliği üzerine kurulmuş bir ölçüm aracıdır.

c)Kütle çekimi ile su direnci arasında bağ bulunmamaktadır. Kütle çekimi cisimlerin birbirlerine karşı oluşturmuş olduğu çekim kuvvetidir. Dünyamız üzerinde bulunan bütün cisimlere yönelik kütle çekim kuvveti uygulamaktadır. Su direnci ise daha çok sürtünme ile alakalı bir süreçtir. Su içinde hareket eden cisimlerin tersi yönünde hareket ederek cisimlerin yavaşlaması olayı suyun direnci olarak adlandırılır.

d)Kütle ile kilogram arasında bağ bulunmaktadır. Kütlenin ölçüm birimi kilogram ve gramdır. Yani kütleyi ölçmek için kilogram kullanmaktayız.

Başarılar dileriz

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...