1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Abdal :  Sözlük anlamında kurmuş olduğu tarikatını gezerek yaymaya çalışan DERVİŞ olarak tanımlanmaktadır.

Bu bilginin ışığında yazılmış olun cümleyi değerlendirecek olursak;

 

        Dervişler veya Abdallar gezerek bilgilerini, düşüncelerini ve inançlarını halka anlatmaya çalışmaktadırlar. Bu amaçla çıktıkları yollarda daima barınacak bir yerler bulamazlar. Barınacak yerleri olmadığı içi çoğu zaman kendilerine en uygun yerlerde barınırlar. Bu gezinme süreçleri kış aylarına veya soğuk dönemlere denk gelebilmektedir. Yağmurlu ve fırtınalı günlere de denk gelebilmektedir.

        Bütün bu ağır şartlara rağmen bilgilerini, öğretilerini, inançlarını halka anlatmaya çalışmaya devam etmektedirler. Bu yaptıklarına olan inançları ve onlara yaymaya olan istekleri ile doğru orantılıdır.   Karşılaşılan her zorluğu göğüslemeye ve bu uğurca acı çekmeyi kutsal kabul etmektedirler. Bu kutsal bakış açısı aynı zaman erdemli olma yolunda atılan adımlardır.

        Allah yolunda cefa çekmeyi ve her türlü zorluğun kendisini imtihan ettiği düşüncesi ile hareket etmek  Abdallara büyük  bir kuvvet vermektedir. Bu tür doğal şartlara hazırlıklı olmak Allah yolunda mücadelenin zorlukları olarak kabul ederler ve seve seve buna katlanmayı seçerler.

 

Başarılar dilerim

 

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...