1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

ÇANAKKALE VE KAHRAMANLIK

Çanakkale zaferi ile ilgili olarak okuduğum bütün yazılarda kahramanlıklardan bahsedilir. Bu kahramanlıklar her iki taraf içinde olmuş olsa da bizim için değeri daha farklıdır.

Çanakkale savaşları sırasında sadece savaşlar olmamıştır. Bu savaşların dışında nice bilinmeyen kahramanlıklar bulunmaktadır.  Geri planda cephane taşıyan kadınların, erkeklerin canlarını verdiğini unutmamalıyız. Yaralıları tedavi etmekte geciktiği için üzülen doktorlarımız hiç unutmamalıyız.  Geleceğimiz olan üniversiteli öğrencilerin her şeyi göze alıp cepheye koşmasının kahramanlığını başka türlü değerlendirmeliyiz. Kurşunlar ziyan olmasın diye tek mermide üç kişiyi etkisiz hale getirmiş olan keskin nişancıların kahramanlığı başka bir türlü anlatılmalıdır.

Bu savaşlar sırasında yapılan taktik savaşlarında başarılı olan Nusret mayın gemimizin kahramanlığını başka bir değerde incelemeliyiz. Düşmanı şaşırtmak için her bombalamadan sonra soba borularını tekrar tekrar mevzilere koymanın zekasını hangi kahramanlığı sığdırabileceğimizi düşünmeliyiz.

Kısaca Çanakkale savaşları top yekin bir bütünlük içinde yapılmış olan kahramanlıklar ile anılmalıdır. Bütün bu kahramanlıkların günümüze ulaşmasını ve savaşın kazanılmasını sağlayan Mustafa Kemal'in ileri görüşlülüğü ve cesaretindeki kahramanlığı başka bir gözle değerlendirmeliyiz.

Esen kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...