1 görüntülenme
Tarih kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

Yazı ile aktarılabilmektedir. Yazılı metinler kültürel aktarım için güçlü araçlardır. Yazılı metinlerde Edebiyat, masallar, kurallar toplumu toplum yapan bütün unsurlar tam olarak tanımlanarak aktarım daha güçlü olabilmektedir.

Gelenekler ve görenekler ile aktarımla yapılabilmektedir. Toplum içinde yaşayan bireylerin birbirlerinden görerek oluşturdukları davranış kalıplarıdır. Toplumsal yapıyı koruyucu özelliği olduğu için kişiler tarafından kabul görür. Kişi toplum içinde küçük yaştan itibaren bulunduğundan bunları farkında olmadan kabul eder.

Dilin kullanımı ile aktarım yapılmaktadır. Toplumun kendi kullandığı dil değerlerin aktarımını kolaylaştırır. Kendine özgü anlatım, kelimeler ve ifadeler kültürel aktarımı kolaylaştırır.

Din yaşantısı ile aktarım yapılıbilmektedir. Din yapısı itibari ile toplumu korumaya yönelik bir özellik gösterir. Din tarafından topluma değerler yüklenir ve bu değerler o toplumun kültürel yapısını oluşturur. Böylelikle din ile kültürel yapı iç içe geçerek aktarım gerçekleşir.

Eğitim ile kültürel değerler aktarılır ve korunur. Toplum kendi değerlerini gerek kurumsal eğitim yapıları ile gerektiğinde aile içindeki eğitimleri ile bireye verir. Bu süreçlerde eğitim doğrudan kültür aktarımı olarak karşımıza çıkar.

Kültürün aktarılmasında en büyük görevi aile ve toplumsal çevre yüklenmektedir. Toplumsal yapı içinde aile bireyleri kültürü aktardığı müddetçe diğer unsurlar anlam kazanabilmektedir. Çünkü aile ve toplum yaşayan bir varlık olarak bütünlüğünü korumak durumdadır.

Hikayeler, destanlar, müzikler, türküler kültürel aktarım araçlarından birkaçıdır.

Dost kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...