1 görüntülenme
(38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

Toplumsal ilişkilerde kelebek etkisi yaratabilecek davranışlardan en kolayı ve en basiti güler yüzle merhaba diyebilmektir.

Birine merhaba dediğimiz zaman karşımızdaki kişinin kendisini değerli hissetmesine yardımcı oluruz. Kendini değerli hisseden kişiler aynı duygu ile diğer kişilere keyifle ve mutlulukla merhaba der. Bu şekilde iyi niyetli ve güler yüzlü bir merhaba birçok kişiyi etkileyerek genişleyebilir.

Başka bir davranış yardım etme davranışıdır. Zor durumda olan birine yardım ettiğimiz zaman o kişinin etkisi ile diğer kişilerin işlerinin yoluna girmesine yardımcı olabiliriz. Bir yardım genişleyerek birçok kişinin işinin yoluna girmesine yardımcı olabilir.

Başka bir davranış ise öğrencilere destek olmak onların okumasını kolaylaştırmaktır. Eğitim masraflarından dolayı güçlük çeken öğrencilere destek olduğumuz da güzel şeyler olabilir.  Destek olduğumuz  öğrencinin gelecekte bilim adamı olması birçok dertli insanın şifa bulmasına yardım edebilir. Ülke yöneticisi olursa bütün bir topluma etkisi zaman içinde genişleyebilir.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...