1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

KİRLİ DENİZLER

         Dünyamızın büyük bir oranını kaplayan su kütleleri aynı zamana dünyamıza hayat vermektedir. Dünyamıza hayat veren denizler ve okyanuslar aynı zamanda başka canlılarında yaşantı alanlarıdır. Birçok canlının barınma alanıdır.

         İnsanların dünya yüzeyine yayılması ile birlikte doğal dengeler değişmeye başlamıştır. Sanayileşme ile birlikte yavaş yavaş dünyada tüketilen malzemeler çeşitlenmiş ve artmıştır. Tüketilen maddelerden arta kalan atıklar ise zamanla sorun olmaya başlamıştır.

         Radyoaktif atıklardan tutun plastik atıklara kadar birçok atık saklanma veya dönüştürülme olanağı bulmadan dünyaya saçılmaya başlamıştır. Bunların dışında bilinçsiz insanların rast gele attıkları atıklarda sorunu büyütmeye devam etmiştir.

         Atıkların yok edilmesi  için denizlerden yararlanılması planlanmıştır. Fabrika atıkları, bilinçisce serpilmiş artıklar ve radyoaktif atıklar denizlere karıştırılarak yok edilmeye çalışılmıştır.

         Denize her akıtılan kimyasal, radyoaktif veya plastik atıklar deniz canlılarına zarar verirken aynı zamanda deniz kirliliğini arttırmaktadır. Kirlenen deniz ise içinde yaşayan canlılar kadar insanlar içinde zamanla tehlikeli hale gelmeye başlamıştır.

         Denizlere yönelik olarak atıkların atılmasının denetlenmesi , fabrikaların atıklarını denizlere akıtmadan temizlemeleri gibi konuların sıkı denetime alınması gereklidir. Plastik atıkların denize gitmesinin engellenmesi için sürekli devam eden plastik toplama kampanyaları oluşturulmalıdır.

         Denizler bizim için olduğu kadar içinde yaşayan canlılar içinde sağlıklı ve temiz kalmalıdır.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...