1 görüntülenme
(38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

KARDEŞLİK VE BARIŞ

                İnsanlar toplumsal yaşam içinde var olmayı ve hayatta kalmayı başarmıştır. Bu birliktelik aynı zamanda biz bilincinin gelişmesine yardımcı olmuştur.

                Dünya  üzerinde huzursuzlukların nedenlerine baktığımızda aslında hep yapay sorunlarla karşılaşırız. Ülkeler arası sorunlar hakkında normal yaşantısındaki insanların fazla fikri bulunmamaktadır. Bütün derdi hayatta kalmak, karnını doyurmak ve mutlu olmaktır.

                Ülkeler arası anlaşmazlıkların sona erdirilmesi dünya yüzeyinde huzurlu ortamların oluşmasına yardımcı olacaktır. Bu amaçla ülke yöneticilerinin anlaşmazlıkları çözerken daha çok insani açıdan bakmaları gerekmektedir. İnsanlara faydalı veya zararlı olması üzerinde değerlendirmeler yapmalı. Bir başka ülke insanının hayatını veya kaynaklarını sömürme düşüncesinden uzak durmalıdır.

                Toplumlar arasında birlikte huzurlu yaşamak isteyen insanların bir araya geldiği platformların oluşturulması kardeşliğin ve barışın gelişmesine faydalı olacaktır. Barış istediğini anlatan insanların sayısının çoğalması için kampanyalar yapılmalı. Kampanyalarla savaşın acıları anlatılmalı ve insanlar bilinçlendirilmelidir.

                Dünyada yaşayan bütün insanların mutluluğu ve huzuru hak ettiğine olan inançlarının geliştirilmesi ülkeler arası birçok sorunun çözülmesine yardımcı olacaktır.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...