1 görüntülenme
(38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

KÜRESEL ISINMA

                Sanayinin gelişmesi ile insanların hayatları kolaylaşmıştır. Bu kadar gelişme ve kolaylaşan hayatın karşılığında insanlar için başka problemler oluşmaya başlamıştır.

                Gelişme için madenlerin, bitkilerin, denizlerin ve suların aşırı şekilde kullanılması ile birlikte dünyamızın dengesi bozulmaya başlamıştır. Günümüze gelindiğinde ise yoğun karbon salınımından dolayı dünyanın küresel ısınma derdi ortaya çıkmıştır.

                Petrol ve türevlerinin yoğun şekilde kullanılması, yangınlar, ağaç katliamları ve kömür gibi yoğun karbon salan madenlerin kullanılması ile atmosferimizde karbon birikimi oluşmuş durumdadır. Bu karbon birikmesi ise güneş ışınlarının dünyamızdan yeteri kadar yansımasına izin vermediği için ısınmaya neden olmaktadır.

                Küresel ısınma ile birlikte çok fazla değişen atmosfer olayları ile karşılaşmaya başladık. Bu durumun devam etmemesi için insanları önlemlerini hızlı bir şekilde alması gereklidir.

                Küresel ısınmanın önüne geçilebilmesi için bilinçlenen bir nesil ve geleceği daha güzel yaşamak isteyen insanlara ihtiyaç vardır.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...