1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(38.7k puan) tarafından cevaplandı

                                     VATAN, MİLLET VE KAHRAMANLIKLAR

  • Şair Mithat Cemal Kuntay " Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır." diyerek bütün konuları iki mısrada açıklamıştır.
  • Bir toprağın vatan olması için onu vatan olarak isteyen ve onun uğrunda birden çok kahramanlıklar gösteren bir millete ihtiyaç vardır. Bu milletin büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar yapması gerekmektedir. 
  • Bütün öğeleri bir arada bulunduran en büyük örnek ise yüce Türk milletidir. Türklerin Orta Asya'dan başlayan yeni vatan arayışları sonunda bulunan Anadolu'nun Türklerin vatanı olması uzun yıllar içinde yapılan savaşlar, kahramanlıklar ve fedakarlıklar sonucunda biz Türklerin vatanı olmuştur.
  • Buna verilebilecek o kadar çok örnek vardır. En büyük örneklerden bir tanesi de Çanakkale Destanıdır. O kadar çok kahramanlıkları barındırmaktadır. Günümüzde hala bu topraklardan  her yandan çıkan şehit  kemikleri bulunmaktadır. Yani Anadolu için milyonlarca can verilmiştir. Şehit kanları ile sulanmıştır.
  • Bir ülke için en büyük fedakarlık canını vermektir. Biz Türkler Anadolu  için hiç tereddüt etmeden canımızı vermekten çekinmeyiz. Bu fedakarlıklar sayesinde 1000 yıldır bu topraklarda yaşamaktayız. Dünya döndüğü sürece hiçbir kuvvet bizi bu topraklardan atamaz. Anadolu daima Türk yurdu olarak kalacaktır.
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...