1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

YAZIM KURALLARI

        Yazım kuralları bilindiği gibi sadece Türkçemiz için değil dünyadaki bütün diller için gerekli olan temel unsurdur. Bütün diller anlatımlarını güçlendirmek için belli bir kurallar dizisine ihtiyaç duymaktadır.

        Bir dilin devamlılığını sağlayabilmesi kullanışlılığı ile doğru orantılıdır. Anlatılmak istenenleri etkili şekilde anlatılabilmesine olanak vermesi, ifadelerin can alıcı şekilde etkili olması kullanım konusunda tercih sebebi olmaktadır.

        Yazı yazılması sırasında nerede duracağımızı bilmek, hangi ifadeden sonra duygusal bir etkileşim olduğunu anlayacağımız, soru sorduğumuzu *** olarak ortaya koyabilmemiz, yazılan cümlenin bittiğini ve yeni cümleye başlanacağını bilmemiz için yazım kurallarına ihtiyaç duyulmaktadır.

        Bir virgülün yerinin yanlış konması anlam değişikliğine neden olmaktadır. Bir  ünlem işaretinin yerinde kullanılmaması verilmek istenen duygunun tam verilememesi sonucunu doğurur. Bu tür anlatım bozuklukları da kitabın veya yazılan yazıların okunmamasına neden olabilmektedir.

         Yazım kuralları bir dilin ve bir yazının can damarıdır. Kullanımı konusunda hassas olunmalıdır.

 

Başarılar dilerim.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...