1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ NASIL OLMALI

 

        Komşuluk ilişkilerinin temelinde GÜVEN olmalıdır. Çünkü komşumuza canımızı, çocuklarımızı ve ailemizi emanet ederiz. Bir yere gittiğimizde biliriz ki zor durumlar gelişirse komşumuz yardım eder.

        GÜZEL VE KALİTELİ İLETİŞİM KURULMADIR. Komşumuza karşı daima olumlu düşünceler içinde olup güler yüzümüzü göstermeliyiz. Sokağa çıktığımızda ilk karşılaştığımız kişidir komuşumuz.

        Komşuluğun temellerinden biri SAYGILI olmaktır.  Saygı göstermek aynı zamanda saygı gösterilmesini sağlar. Saygı gösterdiğimiz anda güven oluşmaya başlar ve güvenin devam etmesi sağlanır.

        KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEMEK GEREKLİDİR. Komşumuzun başarıları, mutlulukları bizim mutluluğumuz olmalı onun başarısından pay çıkararak bizde başarının yollarını bulmaya çalışmalıyız. Kıskanıp kötülük düşünmemek önemlidir. Kötülük düşündüğümüz an ilişkilerimizde bozulmalar meydana gelir.

        PAYLAŞIMDA BULUNMAK-YARDIMCI OLMAK GEREKLİDİR. Komşuluk ilişkilerinde zaman zaman komşuların durumlarının kötü olması gibi yaşantılar olmaktadır. Bu müşkül durumlarda destek olmak, sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak gereklidir. Güzel olan duygularımızı, yiyeceklerimizi, kötü anlarımızı paylaşarak çözümler bulmaya çalışmalıyız.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...