1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

TOPLUM VE SANAT

                Sanat toplumların kendini anlatma araçlarından biridir. Bu nedenle toplumların sanatsal yapıtların incelenerek kültürel yapıları hakkında bilgi edinilmeye çalışılır.

                Toplum tek tek bireylerin bir arada bulunması ile oluşan gruplardır. Bu grupların içinde  zaman zaman olumlu olumsu olaylar olur. Bu olaylara toplumda yaşayan kişilerin bakış açıları farklı olabilmektedir. Bu farklılıkların yansıtılması bireysel farklılıklara göre ortaya çıkmaktadır.

                Toplum içinde şiire yatkın olan bireyler durumları şiirleri ile anlatabilir. Başka bir birey resimleyerek anlatır. Başka bir kişi heykellerle bakış açısını anlatırken bir başkası türküler ile anlatım yapabilmektedir. Bu çeşitlilik toplumsal yapı içindeki bireyler kadar fazlalık gösterebilmektedir. Anlatım çeşitliliği durumların anlaşılmasına yardımcı olmaktadır.

                Sanat ile anlatılan her türlü durum toplumu oluşturan bireylerin ortak yorumlamasına yardımcı olur. Her ortak yorum biz bilincinin gelişmesine ve ortak kültürün var olmasına yardımcı olur.

                Kısaca sanat toplumdaki bireylerin ortak bakış açısını geliştirmesini sağlar. Ortak bakış açısı ile biz bilincini geliştirir. Biz bilinci ise toplum olma bilincini temelini oluşturur.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...