1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

SAVAŞ ve ÇOCUK

                İnsanlar var olduğundan günümüze her dönemde savaşmışlardır. Savaşsız geçen günleri topladıklarında dünya tarihinde 21 yıl gibi bir süreye denk geldiği görülmüştür.

                Bütün savaşlar ardında mutlaka yıkılmış bir ülke bırakır. Yıkılan ülkelerin içindeki aileler yıkımın altında kalır. Her yıkım binlerce insanın yok olmasına, milyonlarca çocuğun annesiz babasız kalmasına neden olur.

                Savaşın içinde yaşamış çocukların travmaları büyük olur. Daima korku ve tetikte olma durumlarında olur. Huzursuzluk ve etrafına güvenememe duyguları yoğunlaşır. Küçük bir seste irkilir hemen sığınacak bir yer bulmaya çalışır.

                Savaş görmüş çocuklar hemen büyür. Çocukluklarını yaşayamaz. Bu yanları daima eksik kalır. Bu durumdaki çocuk tam anlamıyla mutluluğu yakalamaz. Çünkü mutluluk çocukluğumuzda geçirdiğimiz mutluluklarla tanımlanır.

                Çocukların savaş ortamlarında durması daima sorunlu bir toplumun oluşmasına neden olur. Sorunlu bir toplum sorunlu çocuklar yetiştirir. Bu savaşların etkisinin yok olması için üç veya dört kuşak geçmesi gerekmektedir.

                Çocukların olduğu yerlerde savaş olmaması insanlığın geleceğini kurtarır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...