1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

İMAN VE BİLGİ BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN İKİLİDİR..

  • Aklı başında ve akıl sağlığı yerinde olan insanların temel ihtiyaçlarından biri imandır. İnsanlar yaşamları boyunca bir gücü bir varlığa iman etme, tabi olma ihtiyacı hisseder. Çünkü insanlar bilmedikleri ve korktukları şeylere karşı onları yüce güç olarak kabul etmiştir. 
  • İnsanlar daha sonra yaptığı  araştırmalar ve edindiği bilgiler ile iman ettiği taptığı şeyler hakkında bilgi edindiği zaman bu iman ve inançtan vazgeçmiştir. Eski zamanlarda ağaca tapanlar, gökyüzüne tapanlar, artık bu  gibi inançlardan vazgeçmişlerdir.,
  • İman ve bilgi birbirini  tamamlayan, biri olamadan diğerinin olmadığı bir durumdur. İnsanlar ,iman etme, inanma ihtiyacını karşılamak için yaptığı ilk iş araştırmak ve bilgi öğrenmektir. Öğrenilen bilgiler insanlara imanı getirmektedir. Bilgi insanların merak ettiklerini ve öğrenmek istediğini kendisine vermektedir. İnsanlar bilmedikleri şeye iman etmezler.
  • İman ve bilgiye İslamiyet çok büyük önem vermiştir. İslamiyet Hz. Muhammed'e tebliğ edilirken ilk söylenen kelime oku kelimesidir. Okumak bilgiyi ve imanı sağlar. İslamiyet bilginin imanı beslediğini ve bilgili olanların imanının daha güçlü olduğu bu nedenle bilginin peşinden gidilmesi gerektiğini söylemektedir.
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...