1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
HOROZLAR

Bu atasözümüzde kişilerin sözlerinin geçmesi, saygınlıklarının devam etmesi, herkesi tanıyıp onlarla temasta kalması gibi birçok unsurun kişilerin kendi yaşam alanları içinde daha güçlü olduğunu başka topluluklara gittiklerinde etki alanlarının azaldığını saygınlık süreçlerinin hemen oluşmadığını anlatmak istemiştir.

 Küçük bir hikaye:

Göreve ilk başladığım yıllarda okul müdürü ile ilgili sorunlar yaşamış bir insanım.

Göreve başladığım günlerde Okul Müdürüne elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışmışımdır.  Görevim olmayan konularda dahi destek olmaya çalışmışımdır. Bu süreçler bu şekilde bir kaç yıl devam etti. Daha sonraki süreçlerde Okul Müdürünün işleri gerekli şekilde yönlendirememesinden dolayı sorunlar yaşama benim kendi özlük haklarımı gasp etmeye başlamıştı.

Yaşadığım sorunu kendisine anlattığım zaman yeterli yardımı yapmamış sorunu dahada büyütmüştü. Gerekli mercilere başvurarak hakkımı aramak istedim. Daha üst makama başvurduğum zaman sorunumu sümen altı ederek çözümsüz bırakmışlardı. Bu süreçlerin nasıl olduğunu merak edip araştırdığımda Okul Müdürü ile üst makamdaki kişilerin ahbap çavuş ilişkisi içinde olduklarını görmüştüm.

Bu olayda başka bir şehirde olmanın dezavanatjını yaşamıştım. Orada benim tanıdığımın olmaması hakkımı aramama yardım etmemişti. Yani Okul Müdürü kendi çöplüğünde ötmüş benim hakkımı aramamı engellemişti.

Esen kalın
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...